AT+ --> +ERR=-3 on a freshly bought board

Have a question about Air602 WiFi Module? Ask here!

Moderators: lily.li, violet, qi.liao, jellyfish

Post Reply
yrabbit98
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 3
Joined: Thu Jun 13, 2019 6:33 am

AT+ --> +ERR=-3 on a freshly bought board

Post by yrabbit98 » Thu Jun 13, 2019 1:20 pm

Hello,
Only now I bought two boards on Aliexpress. I took it out of the package and checked it strictly following the instructions(Wiki getting started).
Unfortunately I can not get an answer OK.

At first I used SSCOM as stated on the wiki, but without success.
After that, I connected the boards to Raspberry Pi and just sent the lines to the preconfigured(115200 8n1) /dev/ttyUSB0 device.
====
rabbit@raspberrypi:~ $ echo -ne 'at+\r\n' >/dev/ttyUSB0
rabbit@raspberrypi:~ $ echo -ne 'at+\n' >/dev/ttyUSB0
rabbit@raspberrypi:~ $ echo -ne 'AT+\r' >/dev/ttyUSB0
====
other console:
====
+ERR=-3+ERR=-3+ERR=-3
====

Tell me, please, what else can I do to make these things to work?

yrabbit98
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 3
Joined: Thu Jun 13, 2019 6:33 am

Re: AT+ --> +ERR=-3 on a freshly bought board

Post by yrabbit98 » Tue Jun 18, 2019 12:13 pm

Some pictures. The modules were in sealed bags, there was silica gel as well. I just pulled them out and tried to execute the simplest AT command.
test.png
test.png (20.34 KiB) Viewed 1548 times
IMG_20190613_081810_HDR-min.jpg
IMG_20190613_081810_HDR-min.jpg (709.91 KiB) Viewed 1548 times
IMG_20190613_082536_HDR-min.jpg
IMG_20190613_082536_HDR-min.jpg (812.24 KiB) Viewed 1548 times
IMG_20190613_082646_HDR-min.jpg
IMG_20190613_082646_HDR-min.jpg (1.02 MiB) Viewed 1548 times

yrabbit98
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 3
Joined: Thu Jun 13, 2019 6:33 am

Re: AT+ --> +ERR=-3 on a freshly bought board

Post by yrabbit98 » Wed Jun 19, 2019 1:43 pm

As it turned out, it doesn’t understand 'AT'or 'AT+', but it responds to 'AT+GMR'. :)
w600-session-0.png
w600-session-0.png (132.39 KiB) Viewed 1548 times

Post Reply