Page 2 of 2

Re: Invalid GPIO pin specified

Posted: Sun Aug 05, 2018 10:20 am
by seeedstudio28
Looks like a new image was posted (20180801) which is nice.

Sadly it doesn't boot. iot-sd and iot-flasher... uboot can't finish booting.
The name of the dtb file in uEnv.txt in the /boot directory is wrong so when uboot trys to load it its unable to and then the boot hangs.
Once the proper path is set manually (via the tx/rx port using a uart adapter to get the uboot console) then booting proceeds correctly.
After that (in my case) the flasher script takes over and flashes the system (with the still incorrect uEnv.txt file).
You can then fix the dtb setting on the mmc and all future boots proceed correctly.

So it looks like the image is still sadly a little messed up.

LED lights though work properly though with this build. So that is a plus :-)

chris.

Re: Invalid GPIO pin specified

Posted: Mon Aug 06, 2018 3:18 pm
by seth.welday
Hi Chris,

I am having the team look into this now. I am hoping we can reply by the end of work tomorrow.

Also, your name really confused me. I thought you were a Seeed employee at first, hah!

Re: Invalid GPIO pin specified

Posted: Tue Aug 07, 2018 8:14 am
by seeedstudio28
Thanks for looking into this.

And ya. I can't change my forum name, and it somehow carried across from my purchase account. Not sure.

chris.

Re: Invalid GPIO pin specified

Posted: Tue Aug 07, 2018 8:43 pm
by bill.yu
Hi Chris

Please try to download it again and it shall work now. thanks.

Bill