one of tracks is mute always (newbie)

info about ReSpeaker series products

Moderators: lily.li, salmanfarisvp, violet, seth.welday

Post Reply
daniel_wu
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 3
Joined: Mon Sep 09, 2019 5:53 pm

one of tracks is mute always (newbie)

Post by daniel_wu » Wed Sep 11, 2019 2:57 pm

Hi,

i bought a microphone (respeaker mic array v2.0) last week
i had used the firmware which name is 6_channels_firmware.bin
then i want to do record test, but one of tracks is mute always and see below image.

https://imgur.com/a/2sOX1D2

thanks

bill.yu
Junior-7
Junior-7
Posts: 735
Joined: Mon Apr 02, 2018 11:05 am

Re: one of tracks is mute always (newbie)

Post by bill.yu » Wed Sep 11, 2019 3:02 pm

Hi there~

The channel 5 is playback channel. if you plug the mic array v2.0 to PC and then you select mic array v2.0 as audio output device, you can see the data on channel 5. thanks.

Channel 0: processed audio for ASR
Channel 1: mic1 raw data
Channel 2: mic2 raw data
Channel 3: mic3 raw data
Channel 4: mic4 raw data
Channel 5: merged playback

daniel_wu
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 3
Joined: Mon Sep 09, 2019 5:53 pm

Re: one of tracks is mute always (newbie)

Post by daniel_wu » Thu Sep 12, 2019 5:54 pm

Yes, you are right!
thank you
bill.yu wrote:
Wed Sep 11, 2019 3:02 pm
Hi there~

The channel 5 is playback channel. if you plug the mic array v2.0 to PC and then you select mic array v2.0 as audio output device, you can see the data on channel 5. thanks.

Channel 0: processed audio for ASR
Channel 1: mic1 raw data
Channel 2: mic2 raw data
Channel 3: mic3 raw data
Channel 4: mic4 raw data
Channel 5: merged playback

jakub.tikovsky
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 2
Joined: Mon Aug 26, 2019 10:29 pm

Re: one of tracks is mute always (newbie)

Post by jakub.tikovsky » Sun Oct 27, 2019 3:41 am

Hi all,
I have similar problem but I am already playing my audio output through Respeaker ouput. Still nothing on channel 6.
Anybody has a clue what the problem could be?
I am using Respeaker Mic Array v2.0 on Raspbian Stretch with 6 channel firmware 6.02 dB.
Thanks.

595355940
Kindergarten
Kindergarten
Posts: 99
Joined: Tue Oct 23, 2018 5:33 pm

Re: one of tracks is mute always (newbie)

Post by 595355940 » Thu Oct 31, 2019 3:02 pm

Hi There
mic array v2.0 only has 6 channels labeled channel 0~5, which do not have channel 6. I assume that you describe channel 5 that has merged playback. Only by mic array v2.0 playing sound can we get data. :D

jakub.tikovsky
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 2
Joined: Mon Aug 26, 2019 10:29 pm

Re: one of tracks is mute always (newbie)

Post by jakub.tikovsky » Sat Nov 09, 2019 1:22 am

Yes, you are right, I meant the sixth channel :)
But never mind, as I stated before I have been playing sounds through the Mic array audio output and still doesn't have any signal.
Where could be the issue please?

Post Reply