Wio LTE Cat.NB-IoT gets registered to network whereas Wio LTE Cat M1/NB-IoT Tracker doesn't get registered with same sim

Simplify IoT Development.

Moderators: lily.li, violet, seth.welday

Post Reply
ateeque.rahman1
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 6
Joined: Fri May 17, 2019 5:11 pm

Wio LTE Cat.NB-IoT gets registered to network whereas Wio LTE Cat M1/NB-IoT Tracker doesn't get registered with same sim

Post by ateeque.rahman1 » Wed Jun 12, 2019 6:46 pm

On SARA-N410-02B based board (Wio LTE Cat.NB-IoT) my NB-IOT,T-mobile SIM is getting registered to network and I’m able to send the MQTT packets to server.
Whereas in on SARA-R410M-02B module (‘Wio LTE Cat M1/NB-IoT Tracker’) SIM is not getting registered to the Network and also the radio signal strength command returns 99,99.
the library of Wio LTE Cat M1/NB-IoT Tracker( https://github.com/lanselambor/WioLTE_C ... no_Library), is used in both the modules. What can be the issue.

User avatar
salmanfarisvp
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 24
Joined: Sun May 20, 2018 2:02 am
Are you a staff member of seeedstudio?: no
Which products/projects are your favorite?: Linklt One , BeagleBone Green , ReSpaker
Contact:

Re: Wio LTE Cat.NB-IoT gets registered to network whereas Wio LTE Cat M1/NB-IoT Tracker doesn't get registered with same

Post by salmanfarisvp » Fri Jun 14, 2019 7:00 pm

Hi Rahman,

can you please try the official lib https://github.com/Seeed-Studio/Wio_LTE_Arduino_Library , please share the log if you still getting the error.

yellowatt
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 1
Joined: Mon Apr 01, 2019 10:33 pm

Re: Wio LTE Cat.NB-IoT gets registered to network whereas Wio LTE Cat M1/NB-IoT Tracker doesn't get registered with same

Post by yellowatt » Tue Jun 18, 2019 9:51 pm

Could you send a picture about the SIM card format and insertion direction.

Post Reply