Set up connections between two BluetoothBee step by step

wireless communication and related Bees.

Moderators: lily.li, violet, jessie

Tobe
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 34
Joined: Tue Jan 17, 2012 11:04 am
Are you a staff member of seeedstudio?: yes
Which products/projects are your favorite?: Seeeduino

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by Tobe » Fri May 25, 2012 10:35 am

Yes,you have to use the bee shield.
The link:http://www.seeedstudio.com/depot/xbee%C ... th=132_134

schmron
Elementary-1
Elementary-1
Posts: 145
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:12 am

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by schmron » Sat May 26, 2012 4:55 pm

Tobe wrote:Yes,you have to use the bee shield.
The link:http://www.seeedstudio.com/depot/xbee%C ... th=132_134
No.
He just need to connect VCC (3.3V), GND, RX and TX (trought a level shifter) to the Mega 2560.
Best regards from Vienna/Austria
Rony

dgerton
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 1
Joined: Tue Jul 31, 2012 3:34 am
Are you a staff member of seeedstudio?: no
Which products/projects are your favorite?: Atmega

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by dgerton » Tue Jul 31, 2012 3:37 am

My virus scanner picked up a threat (Mal/Generic-L) after scanning sscom32E.zip linked to on the first page of this topic.

strohkopf
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 9
Joined: Wed Dec 05, 2012 4:02 pm

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by strohkopf » Wed Dec 12, 2012 4:40 pm

Hey! How can I reinitalize my BT Be to different baud rate? Using command +STD=9600 just do not work, and module stop initializing anymore.

santi3
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 7
Joined: Tue Sep 25, 2012 7:36 pm

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by santi3 » Fri Jan 11, 2013 10:47 pm

hello everybody,

I have problems with my BluetoothBee. I followed the steps but I could not communicate correctly with my unit. I wrote a new post but nobody replied to me. anybody can help me?

http://www.seeedstudio.com/forum/viewto ... =18&t=4161

thank you

mix_069
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 1
Joined: Wed Feb 06, 2013 1:57 am

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by mix_069 » Wed Feb 06, 2013 2:00 am

Hi.

Is it possible to remove the feedback messages from the Bluetooth bee?

Regards

desmondandrewcorreia
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 7
Joined: Tue May 21, 2013 8:39 am

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by desmondandrewcorreia » Wed May 22, 2013 4:47 pm

I having some trouble. Not matter what mode I put the blue tooth bee in, I can't seem to find it using my android phone or my computer.

The bluetooth bee needs to be in Slave mode to connect to my computer is that correct?

Here is the response from the module.

Setting up Bluetooth link
+STWMOD=0

OK

+STNA=BluetoothBee

WORK:SLAVER

+BTSTATE:0

+BTSTATE:1

OK

+STOAUT=1

WORK:SLAVER

+BTSTATE:0

+BTSTATE:1

OK

WORK:SLAVER

+INQ=1

+BTSTATE:0

+BTSTATE:1

OK

+BTSTATE:2
Setup complete

I don't see why my phone nor my computer can see the module and i tired 3 different phones non can see it.

User avatar
Jacket Chen
Staff
Staff
Posts: 659
Joined: Thu Jun 21, 2012 4:25 pm
Are you a staff member of seeedstudio?: yes
Which products/projects are your favorite?: Seeeduino Shields
Location: China

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by Jacket Chen » Thu May 23, 2013 5:31 pm

mix_069 wrote:Hi.

Is it possible to remove the feedback messages from the Bluetooth bee?

Regards
No,the feedback can't be deleted.
Love little, love long.

lovestrology786
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 1
Joined: Mon Jan 20, 2014 3:37 pm

Re: Set up connections between two BluetoothBee step by step

Post by lovestrology786 » Mon Jan 20, 2014 4:41 pm

Hello Icing, Thanks for the information about connection between two Bluetooth bee!

Post Reply