DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes)

Moderators: lily.li, violet, jeremy882, crail.lyu969

alienrelics
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 13
Joined: Wed Feb 05, 2014 12:05 am

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by alienrelics » Wed Mar 16, 2016 11:34 am

I'm sorry to bother you. I'm sure the information I seek is somewhere in here, but my eyes and head hurt after trying to scan a lot of the 60 pages here.

Mine is HW version 2.72, System version 1.60, and it says Device Firmware Upgrade V3.12C. I get no end of errors when trying to use it.

I was hoping to get it working, but it is unclear to me what works with it. I had tried Gabonator and that didn't work, I saw later that it doesn't work with my HW version. I put Version 1.60 back on it, now I get error messages many times when I press a button.

I was hoping to install Wildcat. But it is not clear to me which one I can use. I see 5.1 has FPGA files with a ReadMe that says it doesn't work with earlier HW versions like mine. But does that mean 5.1 won't work for me, or only that I can use it but not to install the FPGA files?

Thank you for any help.

Wildcat
Elementary-1
Elementary-1
Posts: 166
Joined: Fri Jun 22, 2012 1:29 pm
Are you a staff member of seeedstudio?: no
Which products/projects are your favorite?: DSO Quad

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by Wildcat » Wed Mar 16, 2016 12:00 pm

alienrelics wrote: But it is not clear to me which one I can use. I see 5.1 has FPGA files with a ReadMe that says it doesn't work with earlier HW versions like mine. But does that mean 5.1 won't work for me, or only that I can use it but not to install the FPGA files?

Thank you for any help.
5.1 should work fine. It's just the FPGA than can only be installed on HW 2.81. There will be a couple of functions such as full speed sampling that will be missing but everything else should work OK.

safar2000
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 6
Joined: Wed Aug 12, 2015 8:53 pm

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by safar2000 » Thu Mar 17, 2016 7:46 pm

Hi, Wildcat,

Just install 5.1 on 2.81 DSO. It works without any problems for my device.

Thanks!

alienrelics
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 13
Joined: Wed Feb 05, 2014 12:05 am

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by alienrelics » Fri Mar 18, 2016 2:52 am

Thanks, Wildcat!

Now I have to figure out why my 2.72 Quad won't stay connected...

Wildcat
Elementary-1
Elementary-1
Posts: 166
Joined: Fri Jun 22, 2012 1:29 pm
Are you a staff member of seeedstudio?: no
Which products/projects are your favorite?: DSO Quad

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by Wildcat » Fri Mar 18, 2016 8:16 am

safar2000 wrote:Hi, Wildcat,

Just install 5.1 on 2.81 DSO. It works without any problems for my device.

Thanks!
Thanks for the feedback!

Hope to hear from more users, curious to know how many have the problem vs how many don't.

alienrelics
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 13
Joined: Wed Feb 05, 2014 12:05 am

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by alienrelics » Sat Mar 19, 2016 12:12 pm

:D :D :D :D
I still have an HP netbook with Windows XP, based on some comments on other threads I tried it on that. Yay! It stays connected. I put Wildcat 5.1 on it, it is beautiful!

I stopped messing with this a year ago due to frustration at all the firmwares not working with HW 2.72, and the original firmware that came with it being very buggy.

I don't care that this occupies all the slots, it does so much I don't need any more slots! I think I can finally get some use out of this. A year not plugged in hasn't been kind to the battery, I guess I need to replace that next.

Again, thank you!

Steve Greenfield AE7HD :D

roger4
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 33
Joined: Wed Feb 15, 2012 12:30 am

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by roger4 » Mon Mar 21, 2016 9:42 pm

Wildcat hi. No ADC problems found with v5.1 on HW 2.81 here. Temperature around 20 Celsius.
Fantastic update! Thanks.

alienrelics
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 13
Joined: Wed Feb 05, 2014 12:05 am

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by alienrelics » Wed Mar 23, 2016 7:12 am

I should also mention that after the firmware update, it stays connected with later versions of Windows.

User avatar
norbert.christof
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 1
Joined: Mon Mar 28, 2016 4:02 pm

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by norbert.christof » Mon Mar 28, 2016 5:36 pm

Hi, wishes to all, new to the forum. :)
Wishes especially to the workers, who brought it with their outstanding work and time and extra time :shock: to the actual status. :!: :!:


I found the product by luck and would'nt have bought it without reading "all" the pages of this blog. Thanks.
I hope it supports me during my technical study.

I have made the test (hopefully in the way you need, but only with one channel :roll:). I would interpret no ADC problem at room temp. I would have uploaded the images, but I have to learn it first. Put them in later if wished ;) ;
Again thanks a lot.

(Mayby later, end Jul.16, when I have to finished my master work (examination Sep.16), I want to give some time for work and support back.)

ok I found it,....

20160323_DSO203_channel1-test.jpg
20160328_DSO203_Software 2 Boot serial-covered.jpg
Norbert
(Be open to prying, you never stop learning.)

Wildcat
Elementary-1
Elementary-1
Posts: 166
Joined: Fri Jun 22, 2012 1:29 pm
Are you a staff member of seeedstudio?: no
Which products/projects are your favorite?: DSO Quad

Re: DSO203 GCC APP - Community Edition (2.51+SmTech1.8+Fixes

Post by Wildcat » Tue Mar 29, 2016 9:04 am

Thanks for the feedback.

Norbert:
Check with the device in full speed buffer mode. With the same signal displayed as on your post, keep pressing the right toggle center button (switch #6) until the bottom notification zigzag turns blue with an orange border (the area under "save file" in your screenshot). The problem mostly shows up in this mode and in channel A. You could check Ch B with the same settings just to make sure. Also, raising the gen output level (Vo 1.3V on menu) to around 2.5V and using the .5V range should minimize waveform noise.
Thanks again...

Post Reply