Wio configuration problem

Simplify IoT Development.

Moderators: lily.li, violet, seth.welday

Post Reply
jansen.arruda
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 2
Joined: Thu Mar 29, 2012 6:45 pm

Wio configuration problem

Post by jansen.arruda » Sat Apr 02, 2016 5:42 pm

Hello, I'm get my wio yesterday, but I'm stucked in config process...

App installed yesterday, touch in the + (add), then press the config switch, find wio, select Wi-Fi, type password and wio name. I see a message teling "send Wi-Fi settings" after a message "wait board get up" and after a error came tell can't connect can't find board.

The Wi-Fi settings are correct. I try the "bricked board" procedure from advanced user guide but after procedure same happens.

All leds work properly (breathing blue when in config, 2 blinks off 1 second after boot)

Serial debug works too (show same info as in advanced user guide)

Thank you for help and sorry my bad English...

Jansen Arruda

luwii.vanderwalt
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 4
Joined: Tue Mar 29, 2016 8:20 pm

Re: Wio configuration problem

Post by luwii.vanderwalt » Sun Apr 03, 2016 3:29 am

Hi,

I seem to have the same problem(s)

You can also have a look by Google(ing) 'Github wio' and look in the issues section. Specifically #4 might have some ideas for you. I've had no luck

jansen.arruda
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 2
Joined: Thu Mar 29, 2012 6:45 pm

Re: Wio configuration problem

Post by jansen.arruda » Sun Apr 03, 2016 9:10 am

Hi,

I have some updates. I manage to work. I try the config procedure from another android phone and works like a charm.

Phone that not work: Nexus 5 and nexus 7 with android 6.0.1
Phone that work: Nexus 4 with android 5.1.1

The wio software was the same in all situations.

thank you for your help and hope this work to you.

bye

yexiaobo
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 46
Joined: Tue Dec 11, 2012 10:53 am

Re: Wio configuration problem

Post by yexiaobo » Wed Apr 13, 2016 5:52 pm

Phone that not work: Nexus 5 and nexus 7 with android 6.0.1
You get the point......

Cause the new Android Permission System in Android 6 and later. If we wanna accessing the WiFi in App, should open Location Service first.

More details: https://code.google.com/p/android/issue ... ?id=185370

Post Reply