Wio with UART grove module doesnt start when usb plugged in

Simplify IoT Development.

Moderators: lily.li, violet, seth.welday

Post Reply
email4kai
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 9
Joined: Wed May 04, 2016 3:24 am

Wio with UART grove module doesnt start when usb plugged in

Post by email4kai » Sat Jan 12, 2019 11:44 pm

Hi,

I have a wio tracker with grove uart bluetooth module (HM11) attached.

The tracker script doesnt start, if I plug the usb power cord. I must do a reset, bevor the script starts. I'ts only when uart module is attached.

I have made a test script, with only led use. It has no effect, if I use the SerialUSB/DBG Communication or not.

Any hints or suggestions ?

Kind regards

Kai

bill.yu
Junior-6
Junior-6
Posts: 639
Joined: Mon Apr 02, 2018 11:05 am

Re: Wio with UART grove module doesnt start when usb plugged in

Post by bill.yu » Thu May 09, 2019 9:23 am

Hi Kai

1. For the wio tracker, it includes the Bluetooth functions.
http://wiki.seeedstudio.com/wio_gps_boa ... connection

2. The wio tracker uses the SerialDBG for Grove uart and SerialUSB for serial print on COM port. If you add the SerialUSB in your code, you have to open the COM port, or else, it will stuck at that line. Here is the example for Grove-UART. The Grove UART power supply is cut off by default. You have to pull pin12 high to enable the power supply. thanks.

Code: Select all

#define GrovePowerPin   12

void setup() {
  pinMode(GrovePowerPin, OUTPUT);
  digitalWrite(GrovePowerPin, HIGH);    //power Grove
  //SerialUSB.begin(115200);
  SerialDBG.begin(115200);    //set Grove UART baud rate 115200
}

void loop() {  
  //SerialUSB.println("Grove UART is sending message");
  SerialDBG.println("This is Grove UART");
  delay(1000);
}

Post Reply