GPS V2 dash missing from Longitude

Moderators: lily.li, violet, jessie, chao.zhang

Post Reply
getmemot
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 20
Joined: Tue Feb 09, 2016 10:28 pm

GPS V2 dash missing from Longitude

Post by getmemot » Tue Mar 08, 2016 6:51 am

So i've updated my firmware and I notice my location was still not correct.

Then i've dragged the pin on google maps to my location so I can see the Latitude and Longitude the numbers was correct but there was a missing dash (-x.xxxxx) in the Longitude so it took me to another location.

Is there a fix for this?
Last edited by getmemot on Tue Mar 08, 2016 8:09 am, edited 1 time in total.

rhbroberg
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 27
Joined: Thu Feb 04, 2016 12:20 pm

Re: GPS V2 Another Issue

Post by rhbroberg » Tue Mar 08, 2016 7:36 am

if the Longitude is East, you make it negative - that's a standard convention.

Look at the LGPS.get_ew() method, adjust your sign based on that value.

getmemot
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 20
Joined: Tue Feb 09, 2016 10:28 pm

Re: GPS V2 dash missing from Longitude

Post by getmemot » Tue Mar 08, 2016 8:11 am

Oh okay thank you for the reply

Post Reply