(TECH) millis() in arduino IDE

Moderators: lily.li, violet, jessie, chao.zhang

Post Reply
User avatar
setithing
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 5
Joined: Wed Jan 06, 2016 5:14 pm
Location: UK
Contact:

(TECH) millis() in arduino IDE

Post by setithing » Tue Jan 26, 2016 4:53 am

Hi,

Have been trying to use the millis() function in the arduino IDE. From what I can tell it's not returning milliseconds more like microseconds. Can anyone confirm this? Dividing by 1000 make what I'm doing work for now. So no big problem.

Setithing

User avatar
loovee
Elementary-3
Elementary-3
Posts: 352
Joined: Fri Nov 02, 2012 9:15 am

Re: (TECH) millis() in arduino IDE

Post by loovee » Tue Jan 26, 2016 3:14 pm

setithing wrote:Hi,

Have been trying to use the millis() function in the arduino IDE. From what I can tell it's not returning milliseconds more like microseconds. Can anyone confirm this? Dividing by 1000 make what I'm doing work for now. So no big problem.

Setithing
Hi, millis() return ms, micros() return us.
Thanks.

jan.pacak
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 20
Joined: Sun Feb 14, 2016 7:05 am

Re: (TECH) millis() in arduino IDE

Post by jan.pacak » Sun Feb 21, 2016 11:46 pm

For me millis also returns us. :-(

kath2
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 11
Joined: Tue Mar 01, 2016 3:55 am

Re: (TECH) millis() in arduino IDE

Post by kath2 » Sun Apr 17, 2016 3:38 am

I also have this issue.

Post Reply