Page 1 of 1

2.8" TFT Touch shield v1.0 on arduino mega 2560r3

Posted: Mon Feb 24, 2014 11:24 am
by jfrommell
I installed the tft library from wiki page for tft shield v1.0 and removed tft file that came with arduino ide 1.0.5 which I found in other posts with similar issues. I am able to upload example code to mega but nothing on display except backlight. I have found schematic and pin out for display to make sure it was installed on mega correctly. I a am making a project for school where through display would run test fixture we built and all that is left is display programming. Any information or tips would be appreciated.

Re: 2.8" TFT Touch shield v1.0 on arduino mega 2560r3

Posted: Sat Mar 01, 2014 9:41 am
by jwmartin123
Have you changed line 33 of TFT.h?

Re: 2.8" TFT Touch shield v1.0 on arduino mega 2560r3

Posted: Sat Mar 01, 2014 10:43 am
by jfrommell
Yeah I found that part out the other day and that fixed it. Forgot to remove post or say how I fixed it for others sorry about that.

Re: 2.8" TFT Touch shield v1.0 on arduino mega 2560r3

Posted: Wed Nov 28, 2018 1:55 pm
by lenin.uber10
jfrommell wrote:
Mon Feb 24, 2014 11:24 am
I installed the tft library from wiki page for tft shield v1.0 and removed tft file that came with arduino ide 1.0.5 which I found in other posts with similar issues. I am able to upload example code to mega but nothing on display except backlight. I have found schematic and pin out for display to make sure it was installed on mega correctly. I a am making a project for school where through display would run test fixture we built and all that is left is display programming. Any information or tips would be appreciated.
hi, i have the same problem can you help me please.