need support with Grove - BLE (dual model) v1.0

Grove is a modulated, ready-to-use tool set.
Much like Lego, it takes a building block approach to assembling electronics.

Moderators: lily.li, violet, jeremy882, crail.lyu969

Anonymous
Kindergarten
Kindergarten
Posts: 92
Joined: Mon Jun 03, 2019 10:58 am

Post by Anonymous » Tue May 28, 2019 7:20 pm

Hello!

I enclose the picture of my module for the second time, it really differs from your pictures.

1. The led is blinking during advertisement and lights up when it’s connected to pc/smartphone

2. I think I will change the baud on my microcontroller because I can not change it in the module, no idea why.

Seeed Tech Support
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 0
Joined: Mon Jun 03, 2019 10:51 am

Post by Seeed Tech Support » Wed May 29, 2019 2:46 pm

Hi there,

It does not look like Grove-BLE-dual_model-v1.0. It is more like Grove BLE v1. Please take a picture about the backside of the module. Here is mine. 





Thanks

best rgds
Bill


Anonymous
Kindergarten
Kindergarten
Posts: 92
Joined: Mon Jun 03, 2019 10:58 am

Post by Anonymous » Wed May 29, 2019 4:13 pm

Here it is

Anonymous
Kindergarten
Kindergarten
Posts: 92
Joined: Mon Jun 03, 2019 10:58 am

Post by Anonymous » Wed May 29, 2019 4:13 pm

Here it is

Seeed Tech Support
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 0
Joined: Mon Jun 03, 2019 10:51 am

Post by Seeed Tech Support » Wed May 29, 2019 5:32 pm

HI there,

So it is grove-ble v1.0, NOT Grove - BLE (dual model) v1.0. :-)

You can follow 

http://wiki.seeedstudio.com/Grove-BLE_v1/    

Thanks

best rgds
Bill


Anonymous
Kindergarten
Kindergarten
Posts: 92
Joined: Mon Jun 03, 2019 10:58 am

Post by Anonymous » Thu May 30, 2019 6:31 pm

Hello !

Finally something works – at least I can change baud. Now to the last problem.

So fair I have this – my pc with bt dongle can communicate with pc-cp2102 dongle-bt dongle. See pic1.



Now I try to replace PC-cp2102 with microcontroller and UART. In my experience its old texas instruments one. I check the baud and other serial parameters with serial terminal, all good. But the data which I receive from our dongle is not what I send to. For example, I send 15 symbols = 42. I receive 14 bytes =181 and the last one is = 53 (pic2).

If I try to send ‘A’+i data (so I should receive BCDEF… for 15 symbols) I receive as pic 3 with 9600 baud. Note that values are increased not on +1, but +8. Really weird.



To assure you that TI chip is working look at pic 4.





I’ll try to use newer arduino board or something like this to replace TI chip and see what will happen.



Regards, Michael.

Anonymous
Kindergarten
Kindergarten
Posts: 92
Joined: Mon Jun 03, 2019 10:58 am

Post by Anonymous » Thu May 30, 2019 8:11 pm

Hello grove! It works with discovery board and STM32F407 mcu!



Still have no idea what is wrong with old TMS320F28335. I even tried two different ones with no luck.

Seeed Tech Support
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 0
Joined: Mon Jun 03, 2019 10:51 am

Post by Seeed Tech Support » Fri May 31, 2019 1:40 pm

Hi there,

I am sorry that we do not use TMS320F28335  before. Thanks for understanding. 


best rgds
Bill


Post Reply