2Km Long Range Kit

Grove is a modulated, ready-to-use tool set.
Much like Lego, it takes a building block approach to assembling electronics.

Moderators: lily.li, violet, jeremy882, crail.lyu969

Post Reply
bunnies.inc.uk
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 3
Joined: Sat Jan 07, 2012 8:21 am

2Km Long Range Kit

Post by bunnies.inc.uk » Sat Jan 07, 2012 8:41 am

Hello

I have tested my 2Km long range kit, and found this problem:

Any inputs on the Tx, (for example - 1111, 0011, etc) always give the same output on the RX

VT - 1
D0 - 0
D1 - 0
D2 - 0
D3 - 1

This is not good.

If I send nothing on the Tx, the output is
VT - 0
D0 - 0
D1 - 0
D2 - 0
D3 - 0

- this part is correct, and it shows that the Rx is receiving from the Tx.

Does anyone know if anything can be done to fix it?
Anyone had the same problem?
Does it need a replacement?

Thanks
Pete

bunnies.inc.uk
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 3
Joined: Sat Jan 07, 2012 8:21 am

Re: 2Km Long Range Kit

Post by bunnies.inc.uk » Sat Jan 07, 2012 10:27 am

OK, all is well.

Here are a few things that I have discovered, which might be of help to someone...

1) The data lines from left to right on the Rx are D0 D1 D2 D3
The data lines from left to right on the Tx are D3 D2 D1 D0

2) You can't send it incremental changes -

for example, if I want to send 0001, wait a second, then send 0011 ...

WRONG:
D0 High
wait a second
D1 High

RIGHT:
D0 High
wait a second
D0 Low
wait a few milliseconds
D0 High
D1 High

That's the way it seems to me - you might get different results.
Good Luck!

Post Reply