Search found 4 matches

by rogersan456
Sat Jun 11, 2016 5:33 pm
Forum: Wio Series
Topic: Generic digital output - API problem
Replies: 1
Views: 2989

Generic digital output - API problem

I setup a generic digital output, with a led (and series resistor) from 3.3 volts to the output. Using the API example in the App, I can turn the output on (LED lights) but I cannot turn it off again. I have tried this on two different WIOs, and the result is the same. The output works for temperatu...
by rogersan456
Fri May 20, 2016 5:56 am
Forum: Wio Series
Topic: WIO digital outputs not changing
Replies: 3
Views: 3185

Re: WIO digital outputs not changing

I notice that when you update the firmware (to change an I/O port) then the blue LED on the WIO flashes quickly. However when you POST (from the API in the WIO app) the blue LED just keeps flashing slowly. Does the API in the WIO app actually send the messages? If it does send the messages is it pos...
by rogersan456
Thu May 19, 2016 7:59 pm
Forum: Wio Series
Topic: WIO digital outputs not changing
Replies: 3
Views: 3185

Re: WIO digital outputs not changing

Hi, thanks for your reply. I am using the API supplied with the WIO app. This gives the choice of using Post to set the digital output to On or Off. The response back is normal.

I hope the API is actually sending messages to the WIO.
by rogersan456
Thu May 19, 2016 7:45 am
Forum: Wio Series
Topic: WIO digital outputs not changing
Replies: 3
Views: 3185

WIO digital outputs not changing

I have set up the WIO app on an IPad 3. I set I/0 0 as digital output. When I use the API in the app, and Post ON and OFF to I/O 0, the pins on the I/O connector marked 12 and 14 stay low.

I have also tried a recipe in IFTT, again trying to toggle the I/O pins with no change.