Search found 5 matches

by simon859
Fri Apr 26, 2019 9:26 pm
Forum: Grove
Topic: Getting useful noise data...
Replies: 2
Views: 565

Re: Getting useful noise data...

OK, so I think I'm going about this all wrong. Here is a more illuminating graph: http://www.diyode.com/files/outside-alley-noise-vs-o.jpeg I think the sensor doesn't return any sort of aggregate data, but returns the value from the mic at a given point. I think to get useful loudness data, I need t...
by simon859
Fri Apr 26, 2019 5:59 am
Forum: Grove
Topic: Getting useful noise data...
Replies: 2
Views: 565

Getting useful noise data...

I am trying to log environmental noise, but the values I am getting from the loudness sensor and the noise sensor aren't that useful. I have had the sensors set up in my living room for a few days. During the night when the room is very quiet, I am getting average (300 over 5 minutes) readings of th...
by simon859
Thu Apr 25, 2019 7:24 pm
Forum: Grove
Topic: Sound/Loudness sensors not seeming to work
Replies: 3
Views: 701

Re: Sound/Loudness sensors not seeming to work

ok, so swapping out the hat made a huge difference. I can now look at the graphs and see when we a noisy period, and when it was quiet, so that's something.
by simon859
Fri Apr 19, 2019 9:18 pm
Forum: Grove
Topic: Sound/Loudness sensors not seeming to work
Replies: 3
Views: 701

Re: Sound/Loudness sensors not seeming to work

It does sound like I'm picking the wrong port... I have loudness sensors plugged into A0 and A1, a noise sensor plugged into A2, and nothing plugged into A3. Running the same program on all 4 different ports gives similar values. I am referencing them using 0 - 3 in the adc.read() method. Is that no...
by simon859
Fri Apr 19, 2019 10:27 am
Forum: Grove
Topic: Sound/Loudness sensors not seeming to work
Replies: 3
Views: 701

Sound/Loudness sensors not seeming to work

Trying to build a sound level logger using Grove Loudness or Sound Sensors on a raspberry pi. I am using the with the Grove Base Hat, but of the three sensors I have, none seem to register any changes in noise level. Tried on three different analog channels. On each one, I get some random fluctuatio...