[HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi 3

Simplify IoT Development.

Moderators: violet, yexiaobo, seth.welday

r_sangsari
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 4
Joined: Tue Jun 14, 2016 8:07 pm

Re: [HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi

Post by r_sangsari » Tue Jun 14, 2016 10:24 pm

uwe.fetzer wrote:It also should work on the Raspi2 because it's also an ARM processor. Just try it out.
(and forget about the lean_server.py, you don't need it with this solution)
Thanks, On Raspberry Pi 2 stuck on following Message :

Code: Select all

[I 160430 11:14:40 server:535] SQLite version: 3.8.7.1
What is the problem ?

User avatar
uwe.fetzer
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 36
Joined: Sun Apr 17, 2016 6:06 am
Location: Neuss, Germany
Contact:

Re: [HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi

Post by uwe.fetzer » Tue Jun 14, 2016 10:31 pm

No problem here: this message indicates, that the server is running now. Congratulations :D

r_sangsari
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 4
Joined: Tue Jun 14, 2016 8:07 pm

Re: [HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi

Post by r_sangsari » Tue Jun 14, 2016 10:41 pm

uwe.fetzer wrote:No problem here: this message indicates, that the server is running now. Congratulations :D
OMG :oops: Thank you.

User avatar
uwe.fetzer
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 36
Joined: Sun Apr 17, 2016 6:06 am
Location: Neuss, Germany
Contact:

Re: [HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi

Post by uwe.fetzer » Tue Jun 14, 2016 10:46 pm

Now you can connect your WioLink with the Android App to this local server (using the IP address and port of the Raspi2).

r_sangsari
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 4
Joined: Tue Jun 14, 2016 8:07 pm

Re: [HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi

Post by r_sangsari » Tue Jun 14, 2016 10:53 pm

uwe.fetzer wrote:Now you can connect your WioLink with the Android App to this local server (using the IP address and port of the Raspi2).
Really Grateful

kchios2000
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 4
Joined: Thu Apr 21, 2016 6:32 pm

Re: [HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi

Post by kchios2000 » Tue Jul 05, 2016 9:15 pm

I am doing the same but when I try to read from the node(s) I get:
{"error": "Please attach the valid node token (not the user token)"}

with curl I logged in (didn't achieve it with postman) and also I did a list through curl to see my nodes


Also for FQDN I put my dyddns hostname

What am I doing wrong?

rattatosk
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 1
Joined: Mon Oct 17, 2016 4:16 am

Re: [HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi

Post by rattatosk » Mon Oct 17, 2016 5:05 am

Hi Uwe,

Great manual !
I already wanted to this, but Googling already brought me to your walkthrough :D

I used a stock Raspberry Pi 3, with Raspbian Pixel edition for the setup.
Your manual covered almost everything
I had only to change 2 things to make it work :

1 API not available for Wio
Initially, I got an 404 error, when trying to access the API of a linked Wio device
To fix this I had to config the 000-default.conf file :
(see the deploy script from the wio site)


2 Automatically start server.py
After the installation, even after manually running server.py and installing the firmware, I still got an error when trying to automatically boot it.
To fix this, I had to make sure the Raspberry waited until it had network connection before booting.
This can be set in the GUI or using the shell command :

sudo raspi-config
Boot Options/Wait for network at boot


Have fun !

3404834746
Pre-kindergarten
Pre-kindergarten
Posts: 2
Joined: Thu Apr 26, 2018 9:52 am

Re: [HowTo] [updated] Install the WIO Server on Raspberry Pi 3

Post by 3404834746 » Thu Apr 26, 2018 10:02 am

I also have questions and I hope you can get an answer and share it with me. Thank you. :lol:

Post Reply